Speciális Mentőcsoportok Gyakorlata 2018. június 22-24.

Fergeteges hétvégén vagyunk túl, nagyon izgalmas, színvonalas feladatok megoldásával!
Csapatunk hétvégén közreműködött a Neptun Búvár Klub és Mentőcsapat szervezte speciális mentőcsapatok gyakorlatának lebonyolításába, Mályiban - 2018. június 22-24.
Kis csoportokra osztva, olyan területen kereshették a bajba jutott család eltűnt gyerekeit, a résztvevők amilyen területen egyébként ritkán keresenk.
A terület mocsaras, vízben folytatódó sűrű nádas terület volt, ahol a kutyáknak be kellett úszniuk a sűrű náddal fedett területre és be kellett menniük a mocsaras részre, hogy megtalálják az eltűnt gyerekeket.
Mezősi Tamásnak és Szepesi Gábornak köszönhetően keresés előtt, megtanulhatták bemérni az eltűnt személyek telefonját a Locus Map és a Find My Divice programot használatával, ami nagyon jó kiindulási pont lehet a keresési munkában. 
A résztvevők izgalmas rommunkán vehettek részt egy hatalmas gyárterület már nem használt részén. Volt ott minden! Magas födém nélküli faltető, korom sötétben szomszéd falra lecsapódó szag, bála rengeteg tetején rekedt áldozat, csukott műhely autójában rekedt áldozat és még sorolhatnánk.
Külön köszönet Vincellér Tibornak a Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület vezetőjének az MRT felkészítőről tartott beszámolójáért és a Nikuval együtt megteremtett alpintechnikai lehetőségért!
Ezen a hétvégén, megismerkedhettünk mi is a mantrailing szellemiségével. A Kutyákkal az Életért Alapítvány két tagja Kovács Endre és Gazdag Pál az Olaszországból hozott tapasztalatokat osztotta meg a résztvevőkkel.
Az időjárás volt az egyetlen, ami nem kedvezett ennek az izgalmas gyakorlatnak, volt égszakadás, jégeső és még mi minden...
Az eseményt Orlik Zoltán az MMSZOSZ elnöke is megtisztelte jelenlétével.

Elérhetőségeink

Szepesi Gábor

Tel.: +36-70/428-59-40

email:

  1. gubbi13@gmail.com ,
  2. borsoddogsport@gmail.com

 


 

Borsod Dogsport Egyesület

 

Bankszámla szám: 11734286-21451377

Adószám: 18145474-1-05

 

3521 Miskolc, Erkel Ferenc u. 126. 

Térkép

 


 

Foglalkozásaink időpontjai:

Szombat és Vasárnapi nyitvatartás: 

Szocializáció: 1000-tól 1100-ig

Kezdő engedelmes: 1100-tól 1200-ig.

Vizsgára, versenyre felkészülés 1300-tól.

 

 ubi


 

Partnereink

Borsod Dogsport Facebook

Kutyás Személyfelkutatás Fb.