Obedience

Az engedelmes kutya összhangban van gazdájával, annak parancsait mindig, minden körülmények között teljesíti.

Mindenki ilyen kutyára vágyik.

Az engedelmesség minden további képzés alapja.

Az OBEDIENCE nem egyszerűen egy engedelmes képzés, sokkal több annál. Összhang, pontosság, figyelem, tökéletes kommunikáció és együttműködés. Ez az egyik legjobb dolog, amit kutyáddal együtt csinálhatsz!

Az Obedience sport alapja a jó kommunikáció, és a megfelelő összhang kidolgozása. Ez a folyamat megoldást adhat a különféle viselkedési problémákra is, melyek hátterében szintén a kommunikáció illetve annak hiánya áll. Az Obedience ilyen formán viselkedési problémás kutyák rehabilitációjában vagy annak folytatásaként is remekül működhet.

A képzés során a kutya és gazdi közti normális alá-fölérendeltségi viszonyt, a pozitív megerősítés módszerével érjük el, így a kutya nemcsak engedelmes lesz, de örömmel és jókedvvel fog dolgozni a gazdi utasításai szerint. Ez a módszer világszerte sikerrel váltja ki a 80 évek „par force” (kényszerítéses) képzési módszerét, és egyre inkább teret kap a hagyományos képzési területeken is.

Az Obedience, mint sport világszerte, így Magyarországon is egyre népszerűbb, nagy előnye, hogy minden kutyafajta számára nyitott, legyen az kistermetű vagy keverék, őrző-védő vagy vadászkutya. A látványos feladatelemeknek köszönhetően a sport egyre nagyobb teret kap a kiállításokon, versenyeken, bemutatókon.

Obedience a gyakorlatban:

Nincsenek előre lefektetett, betanult sémák, mint más fegyelmező ágazatoknál.

A gyakorlatok sorrendjéről a bíró dönt, és mindezek lebonyolítása egy segítő (segédbíró) vezényletével történik.

A követelmény a szinteknek megfelelően (0,1,2,3) 10 gyakorlatból tevődik össze, melyet nagy pontossággal kell végrehajtani.

A kutyának nemcsak pontosan kell dolgoznia, hanem láthatóan akarnia is kell a közös munkát, mely számára éppúgy öröm, mint bármely más játék a gazdával.

A képzés ideje minden kutyánál más, függően az alkalmazott módszerektől, a kutya és a gazdi készségeitől, valamint a gyakorlás rendszerességétől.

Elérhetőségeink

Szepesi Gábor

Tel.: +36-70/428-59-40

email:

  1. gubbi13@gmail.com ,
  2. borsoddogsport@gmail.com

 


 

Borsod Dogsport Egyesület

 

Bankszámla szám: 11734286-21451377

Adószám: 18145474-1-05

 

3521 Miskolc, Erkel Ferenc u. 126. 

Térkép

 


 

Foglalkozásaink időpontjai:

Szombat és Vasárnapi nyitvatartás: 

Szocializáció: 1000-tól 1100-ig

Kezdő engedelmes: 1100-tól 1200-ig.

Vizsgára, versenyre felkészülés 1300-tól.

 

 ubi


 

Partnereink