Első miskolci Mondioring Napok a la magashegyi.harcos

A mostoha időjárási viszonyok ellenére mindenkinek sikerült eljutni a pénteki napon még havas pályára. Az elméleti oktatást a Sárgacsikó Hotel tárgyalójában hallgathattuk meg, amiért utólag is nagy-nagy köszönet a Hotel vezetésének!

Bár kis létszámú csoport jött össze mégis rengeteg érdekes és sokakat foglalkoztató kérdés merült fel erről a számunkra eddig ismeretlen sportágról. Voltak itt olyanok, akik még csak érdeklődnek, akik már űzik, és olyanok is akik teljesen más szakterületen tevékenykednek mégis a kutyázás minden területe érdekli Őket. Itt említeném meg, hogy mélyen tisztelem azokat az embereket, akik nyitottak más műfajokra is és nem szégyellnek tanulni másoktól.P1260406

Külön ki kell emelnem a kiképzési eszközök használatára vonatkozó bemutatót, amely amellett, hogy rendkívül érdekes és szemléletes volt, engem speciel ismételten meggyőzött arról, és ezt nem szégyellem kimondani, hogy nem az eszközöket, hanem azok nem megfelelő használatát kellene tiltanunk…. kedves állatvédő kollégák, ha megköveztek érte, ez akkor is így van!  (lábjegyzet: én is állatvédőnek tartom magam)

Az elméleti előadás részeként kipróbálhattuk az asztalon végzett engedelmes munkát. Külön nagy köszönet Gringó kutyám élete legjobb képéért, amelyet gyakorlott kiállító Zita barátném egyszerűen csak imígyen kommentált: „Erre legyél büszke!” az is vagyok!

Maga a sport az elméleti előadás után számomra rendkívül érdekesnek és életszerű hatott, szemben az IPO –val amit valljunk be őszintén, ugye nem csak nekem kocka műfaj kissé?! (félreértés ne essék szeretem az IPO-t is …bár nem értek ahhoz sem :) )

pentek2.JPGpentek1.JPGpentek3.JPG

Alig vártuk a gyakorlatot.

Szombati napon bár látszólag megkímélt minket az időjárás és a hó elolvadt nagyjából, kaptunk helyette sarat… Kipróbálhattuk a különféle tréning módszereket, láthattunk másokat, amit kipróbálják ugyanezeket és megnyugodhattunk, hogy nem csak nekünk nem megy elsőre A sár ellenére azt hiszem mindenki jól érezte magát, nagyon sokat tanultunk ismét arról mennyire fontos a megfelelő jutalmazás az ösztönzés a jó időzítés és nem mellesleg az ügyes kéz aminek én híján vagyok, no nem baj nem készültem vb-re.

Éééés az őrző-védő rész….még mielőtt azt hinné a képek alapján bárki is, hogy a lábon lévő eszközre fogatás azt eredményezi, hogy a kutya mostantól lábon harapja Mari nénit a közért előtt, ki kell jelentenünk, hogy ez egy nagyon komolyan és precízen felépített munka, melynek kezdeti alapozásába kóstolhatunk bele kutyáinkkal.

szombat2.JPGszombat1.jpgszombat3.JPG

Vasárnap eleredt az eső, de jó kutyás vízálló elven, ez a többséget nem befolyásolta! Ismételten kipróbálhattuk a ring alapjait a pályán úgy az engedelmes mint az őrző vonatkozásában, ismét láthattuk és hallhattuk rengeteg érdekes dolgot, elleshettünk fogásokat, kipróbálhattunk tanításhoz használat segédeszközöket, és ezek azt hiszem mindenki további kutyás pályafutását pozitív irányba fogják befolyásolni, akkor is, ha mondioringet többet ez életben nem lát. Én remélem nem tartozom ezek közé, mert engem úgy érzem megfertőzött a ring szelleme ebben talán Gringó kutyám is egyetért, aki vasárnap délutánra a fejét a boksz rácsán nyugtatva elégedetten horpasztott a kocsiban.

vasarnap3.jpgvasarnap1.jpgvasarnap2.JPG

Nagyon remélem jövőre is lesz szerencsénk vendégül látni előadónkat Fejes Imrét, és kedves párját akiket nagyon-nagyon megszerettünk, hálásak vagyunk hogy idejüket és energiájukat rászánták egy kis város maroknyi kutyás csapatára, talán mi sem okoztunk csalódást mint vendéglátó és mint kisdiák.

Jövőre veletek ugyanitt…talán kellemesebb időjárással!

magashegyi.harcos

  

Elérhetőségeink

Szepesi Gábor

Tel.: +36-70/428-59-40

email:

  1. gubbi13@gmail.com ,
  2. borsoddogsport@gmail.com

 


 

Borsod Dogsport Egyesület

 

Bankszámla szám: 11734286-21451377

Adószám: 18145474-1-05

 

3521 Miskolc, Erkel Ferenc u. 126. 

Térkép

 


 

Foglalkozásaink időpontjai:

Szombat és Vasárnapi nyitvatartás: 

Szocializáció: 1000-tól 1100-ig

Kezdő engedelmes: 1100-tól 1200-ig.

Vizsgára, versenyre felkészülés 1300-tól.

 

 ubi


 

Partnereink

Borsod Dogsport Facebook

Kutyás Személyfelkutatás Fb.