Nekünk ez nem csak munka...ÉLETFORMA!

A Kutyás Személyfelkutatás - Borsod Dogsport Miskolc Csoport, a Borsod Dogsport Egyesület speciális mentési egysége, 2018. október 15. napján, 10 keresőkutyás párosával kilépett a Neptun Mentőcsoport kötelékéből, ahol 2012. óta végezte munkáját.

Köszönjük Dr. Mezősi Tamásnak, a Neptun Búvár Klub korábbi elnökének az elmúlt évek folyamatos segítő munkáját, amely nélkül most nem állhatnánk a saját lábunkra.
Köszönjük Komondi Piroskának a szakmai felkészítést, a rengeteg segítséget és azt, hogy elindított minket ezen az úton.
Köszönjük a Baráthegyi Vakvezető VKI együttműködését.
Köszönjük a közös munkát Golej Szabolcsnak a Neptun Búvár Klub jelenlegi elnöknek és a Klub búvárainak.

Együttműködésükre továbbra is számítunk, mert bár útjaink elváltak egy célért küzdünk, az Életért!

Munkánkról a teljesség igénye nélkül:

  • 2012-2018. között részt vettünk két minősítő gyakorlaton, melyen 2012-ben Verpeléten megszereztük, majd 2017-ben Mályiban megújítottuk a Bükk Mentőcsoport nemzeti bevethetőségi engedélyét.
  • 2016-ban Mezőkövesden részt vehettünk a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Védelmi Bizottság által szervezett katasztrófavédelmi gyakorlaton.
  • 2017-ben a Kelet- magyarországi Speciális Mentő Egyesület Rakamaz és Tokaj térségében tartott több fázisból álló gyakorlatot rendezett, melyen a Neptun Mentőcsoport tagjaként képviseltük Miskolc városát.
  • 2018-ban az a megtiszteltetés ért minket, hogy a Neptun Mentőcsoporttal, a 2017. évi gyakorlat folytatásaként, Miskolcot képviselve megrendezhettük a Speciális Mentőcsoportok Gyakorlatát. Az általunk koordinált kutyás kereső fázis remekül sikerült és a vendégcsapatok tetszését is elnyerte.
  • 2018-ban Egyesületünk elnöke, Dr. Mezősi Tamással együtt, a Kelet- magyarországi Speciális Mentő Egyesület felkérésére, Franciaországban, segítőként vehetett részt a Nemzetközi Mentőkutyás Szövetség (IRO) által évente megrendezett bevethetőségi teszten (MRT – Mission Readiness Test), mely az egyik legkomolyabb, emelt szintű, 36 órás minősítő gyakorlat.
  • 2012. és 2018. között több éles bevetésen vettünk részt, ahol keresőkutyás párosainkkal eltűnt emberek keresésében nyújtottunk segítséget a hatóságok felkérésére. A többnyire éjszaka érkező bejelentésekre lehetőségeikhez mérten azonnal reagálunk. Előfordult, hogy éjjeli bevetés után mentünk reggel dolgozni, hogy hétvégénket áldoztuk egy-egy eltűnt keresésére, sőt olyan esethez is kimentünk, ahol szinte minimális lehetőségünk volt a keresésre.

Kutyáink szigorú képzési tervet követnek. Minden párosunk megszerezi az alap “E” vizsgát, majd a kísérőkutya “BH” vizsgát, hogy kutyáink minden helyzetben engedelmesen és szocializáltan tudjanak viselkedni. A szakmai vizsgák több változatával dolgozunk és dolgoztunk már, ide értve a IPO munkavizsga nyomkövetés részét, az FH munkavizsga nyomkövetés részét, a Magyar Nemzeti Mentőkutya Vizsgát terület, rom és nyom ágazatokban, valamint az IRO Nemzetközi Mentőkutya Vizsgát rom, terület és nyom ágazatokban. 

Párosaink felkészültségüket rendszeresen bizonyítják helyi, fővárosi illetve vidéki versenyeken, ahol szinte mindig dobogós helyet érünk el.

Rendszeresen tartunk óvodák, általános iskolák, illetve középiskolák felkérésére kutyás bemutatókat, részt veszünk helyi rendezvényeken, népszerűsítve a kutyás sportokat, és a mentőkutyás munkát. Ezeken a bemutatókon kutyáink megtanulnak nagy tömegben, különféle emberek (gyerekek, felnőttek, idősebbek) társaságában, vagy erősebb zajban nyugodtan viselkedni. 

Minden szabad időnket kutyáink képzésével töltjük. Nyári időszakban heti 7 napot töltünk a tréningpályán, valamint külső helyszíneken. Területkeresés, romkutatás és nyomkövetés ágazatokban is dolgozunk. 

Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a mentőkutyázás nálunk életforma
logo

Elérhetőségeink

Szepesi Gábor

Bankszámla szám: 11734286-21451377

Tel.:

+36-70/428-59-40

email:
gubbi13@gmail.com ,

borsoddogsport@gmail.com

3521 Miskolc, Erkel Ferenc u. 126. 

Térkép

 


 

Foglalkozásaink időpontjai:

 

Szocializáció: 1000-tól 1100-ig

Kezdő engedelmes: 1100-tól 1200-ig.

Vizsgára, versenyre felkészülés 1400-tól.

 ubi


 

Partnereink

Borsod Dogsport Facebook

Kutyás Személyfelkutatás Fb.